Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cataplana a'la Jan-E

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Nationalrätt från Portugal

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa vitlöksklyftorna. Tärna skinksteken, rökt skinka, skär 2 tomater och cabanoss.Krossa piripiri. Blanda och låt dra i 1 timme.
  2. Skär paprika och lök i bitar och fräs en stund. Tillsätt skinksteks-blandningen. Låt det koka ganska livligt under lock i 15 minuter.
  3. Skär de 2 återstående tomaterna i tunna skivor och täck maträtten, garnera med musslor och räkor.Lägg på locket och låt koka ytterligare 2 minuter. Servera med vitt bröd och ev. med aioli eller vitlökssmör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.