Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Catrins suveränt goda äppelkaka i långpanna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel, jättegod och många bitar blir det. Lätt att halvera receptet om man vill. Detta är som ett mellanting mellan äppelpaj, äppelkaka och dessert. Kan ätas som den är eller med vaniljsås eller vaniljglass. Kan serveras ljummen såväl som kall. Lika god dagen efter. Jag har fått receptet från en arbetskamrat och delat det med flera, efter att ha bjudit på en bit av denna goda kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop 6 dl mjöl med 6 dl socker och 3 msk bakpulver. Smält smöret och rör ner mjöl-blandningen och rör om. Slå i de tre äggen och rör till en tjock smet. Bred ut smeten på smörpapper i en långpanna. Skiva 4 äpplen tunt och tryck ner i degen. Äpplena skall täcke degen, men inte ligga i dubbla lager. Blanda socker och kanel och strö över degen. Grädda i 175 grader i 35 minuter ganska långt ner i ugnen.
  2. Låt svalna lite innan du skär upp kakan i valfritt antal bitar. Fika på jobbet? Då är det lämpligt med 4 gånger 4 cm stora rutor. Vill man servera som dessert med vaniljsås/glass kan det vara ide att göra rutorna dubbelt så stora.
  3. Är man inte så många så är det jätteenkelt att halvera receptet. Ber då bara ut smeten på hälften av långpannan .

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • masu99 30 juni 2015

    Ja, det ska vara msk bakpulver och inte tsk 😄

  • masu99 30 juni 2015

    Gjorde denna igen efter ett år...och jag skulle vilja minska tiden till 30 minuter, samt justera ner receptet till 2/3 då det flöt ut ganska mycket på plåten. Så då jag gjorde enligt dessa mått blev det ändå en full plåt. Sparar ju på socker och fett... 4 dl mjöl 4 dl socker 2 msk bakpulver 150 gr smör 2 ägg 1 msk socker och 1 msk kanel ev lite drygt av varje. 2 stora eller tre små äpplen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.