Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Caviar d´aubergine

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ugnsbakad aubergine som mixas till en superöra, har provat den i Nice på en Nordafrikansk restaurang. Helt underbar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela auberginerna på längden. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, placera auberginerna med snittytan mot bakplåtspappret. Baka dem i ugnen ca 20 minuter. Känn på dem, om de känns mjuka är de klara.
  3. Dra av det mörka skalet när de inte längre är för varma att hålla i. Kör auberginkötten i matberedare eller med handmixer, pressa ner vitlöken, blanda med olja och salta.
  4. Denna röra ser inte så vacker ut i färgen, men smakar gudomligt, ha röran till en god köttbit, eller kyckling. Jättefin att doppa ett gott bröd i eller som dip till grönsaker. Har varit succé på buffébord hos oss.
  5. Våga prova!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jbson 12 mars 2011

    Ett hett tips är att rosta vitlöksklyftan/orna på bakplåtspappret med lite olja på tillsammans med auberginerna...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.