Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cevapcici med kebabsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Cevapcici är en maträtt som är vanlig på Balkanhalvön. Den serveras ofta med ajvar relish, rå lök, pitabröd och yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och riv den fint på ett rivjärn. Hacka den rostade paprikan fint. Lägg färs, lök, paprika, sambal oelek, ägg, ströbröd, salt och svartpeppar i en bunke. Pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda allt ordentligt.
  2. Forma färsen till små avlånga korvar och stick eventuellt ett grillspett genom köttet.
  3. Stek i smör eller olivolja i en stekpanna tills de blivit gyllenbruna.
  4. Gör kebabsåsen. Blanda yoghurt, ajvar relish, spiskummin, salt och peppar. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda. Låt dressingen stå kallt tills den ska serveras.
  5. Servera med sallad, gurka, paprika, pfeferoni och pitabröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.