Cevapcici är en maträtt som är vanlig på Balkanhalvön. Den serveras ofta med ajvar relish, rå lök, pitabröd och yoghurt.
Instruktioner
- Skala löken och riv den fint på ett rivjärn. Hacka den rostade paprikan fint. Lägg färs, lök, paprika, sambal oelek, ägg, ströbröd, salt och svartpeppar i en bunke. Pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda allt ordentligt.
- Forma färsen till små avlånga korvar och stick eventuellt ett grillspett genom köttet.
- Stek i smör eller olivolja i en stekpanna tills de blivit gyllenbruna.
- Gör kebabsåsen. Blanda yoghurt, ajvar relish, spiskummin, salt och peppar. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda. Låt dressingen stå kallt tills den ska serveras.
- Servera med sallad, gurka, paprika, pfeferoni och pitabröd.
Publicerat den
15 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar