Denna gratängen har jag gjort många gånger och den är alltid lika populär.
Instruktioner
- Hacka löken och bryn i smöret, tillsätt köttfärsen och bryn tills den är smulig.
Tillsätt vetemjöl och rör om.
Häll i krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och lagerblad.
Häll i vinet och låt koka 10 minuter på svag värme.
Skala och skiva potatisen.
Varva potatis och köttfärssås i en ungssäker form, potatis i understa lagret och köttfärs i översta.
Blanda grädde och riven ost, häll blandningen över gratängen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter-1 timme.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
14 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack popik för receptet! Den här var jättegott! 5 stjärnor! Jag tillsatte 2 vitlöksklyftor och tog rödvin istället vitt.