Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna gratängen har jag gjort många gånger och den är alltid lika populär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn i smöret, tillsätt köttfärsen och bryn tills den är smulig. Tillsätt vetemjöl och rör om. Häll i krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och lagerblad. Häll i vinet och låt koka 10 minuter på svag värme. Skala och skiva potatisen. Varva potatis och köttfärssås i en ungssäker form, potatis i understa lagret och köttfärs i översta. Blanda grädde och riven ost, häll blandningen över gratängen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter-1 timme.
  2. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pirkko 10 november 2008

    Tack popik för receptet! Den här var jättegott! 5 stjärnor! Jag tillsatte 2 vitlöksklyftor och tog rödvin istället vitt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.