Kanel, nejlikor och svartpeppar är några av kryddorna i kakorna som smakar chai-té.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175˚C. Vispa smör, socker och sirap vitt och poröst med elvisp, använd visparna. Stöt anis i en mortel. Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och alla kryddorna i degen, tillsätt vatten och vispa med låg hastighet tills det blir en smulig deg.
- Tryck ihop smulorna med händerna till en deg i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 3 delar som rullas ut till längder som är lika långa som plåten är bred. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt kakorna svalna lite innan varje längd delas i 8 diagonala bitar.
- Tips
Det är gott att byta ut det vanliga strösockret mot ljust muscavadosocker. Du kan också pensla vatten på längderna och strö över lite muscavadosocker innan plåten sätts in i ugnen.
Publicerat den
19 augusti 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta tror jag kommer att gillas hemma.
Juliga kakor - det är väl nejlikorna som står för det. Knaprigt goda, de går nog åt! Ska göra en ny sats till advent, att njutas tillsammans med glögg...
Mums så goda! Perfekta att ha i frysen om man får främmande.
Hej från Matblomman! Jag har just bakat dessa ikväll. Jag tror att de är nyttiga i förkylningstider med alla härliga kryddor. Hälsning Helén
Så smidiga att baka - och konsistensen blev verkligen underbar med vispningen...!