Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagne Cupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Extra festliga cupcakes med champagne i som toppas med en len chokladfrosting och färska jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör, socker, vaniljsocker samt limeskal och -saft tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt mjölk, champagne och ägg, lite i taget, under omrörning tills smeten går ihop.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta och vänd ner dem i smeten. Klicka ut smeten i cupcakesformar. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna.
  4. Frosting: Vispa smöret med vaniljsocker och florsocker i 10 minuter tills det blir fluffigt och vitt. Vispa färskosten i en annan skål tills den är krämig och klumpfri. Vänd ner den i smöret. Vänd ner den smälta chokladen i omgångar och blanda till en len frosting.
  5. Fyll frostingen i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera dem gärna med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.