Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagnebräserade blåmusslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lyxig mat som passar hela familjen!

Ingredienser

Instruktioner

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Kasta de som är trasiga. Ställ musslorna i kallt vatten och 1 msk salt. Låt stå cirka 30 minuter , så sanden försvinner. Skölj av musslorna. Koka upp pastavattnet. Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan. Släng de musslor som fortfarande är stängda. Fräs musslorna med vitlök i olivolja i ett par minuter. Häll ner champagne med musslorna och vitlöken. Rör runt och låt koka i cirka 2 minuter tills alla musslor har öppnat sig. Häll grädden i spadet. Låt koka ihop i 2 minuter. Smaksätt med saften från en halv grapefrukt, salt och peppar. Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta spagettin. Blanda och smaka av ytterligare en gång. Serveras genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.