Lite finare efterrätt, kanske till nyår eller varför inte på bröllopet?
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten.
- Koka upp vattnet och 3/4 dl socker i en liten kastrull till en sirapsliknande konsistens, 3-4 min. Rör om då och då.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke, använd elvisp. Tillsätt den varma sockerlagen under vispning. Vispa på låg hastighet tills marängsmeten är kall, ca 5 min.
- Blanda äggulorna, 1/4 dl socker och 2 msk av champagnen i en liten kastrull. Sätt kastrullen på svag värme eller i en större kastrull med sjudande vatten och vispa oavbrutet tills blandningen blir tjock
och krämig. Ta kastrullen från värmen.
- Ta upp gelatinbladen och lös dem i krämen. Rör i resten av champagnen, lite i taget. Vänd ner krämen i marängen.
- Vispa grädden men inte för hårt och rör i den.
- Klipp ca remsor av overheadpapper eller dubbelt bakplåtspapper som är ca 3 cm breda och något längre än formens omkrets. Tejpa ihop till cylindrar.
- Fyll på moussen till hälften och ställ dit cylindrarna och fördela resten. Låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
- Lossa mousserna runtom kanten med en vass våt kniv och lyft bort papperet. Servera med färska jordgubbar.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar