Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade getostbollar med hjortrondipp

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En överraskande god efterrätt som passar till de flesta middagarna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hjortrondipp: Koka upp hjortronen, sila dem och pressa ur den sista saften ur bären. Koka upp hjortronsaften med råsockret tills den får en simmig konsistens. Smaka av med vinäger, salt och vitpeppar. Låt kallna.
  2. Getostbollar: Mosa getosten och blanda med créme fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Forma till 20 små bollar. Vispa upp äggen. Vänd bollarna först i vetemjöl, därefter i ägg och sedan i ströbrödet. Panera ytterligare en gång genom att vända bollarna i ägg och ströbröd. Fritera i 180 grader varm olja i 1-2 minuter.
  3. Fördela hjotrondippen på små tallrikar och lägg bollarna i dippen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.