Härliga smaker från köttfärs, champinjoner och lagrad ost samsas i denna saftiga paj.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Kavla ut pajdegen och pressa ner den i en pajform som är 23 cm i diameter. Förgrädda cirka 10 minuter tills pajdegen är gyllene eller enligt paketets anvisningar. Sänk värmen till 175 grader.
- Stek blandfärs, lök och champinjoner på medelvärme i en stor teflonstekpanna 8-10 minuter tills svampen är mjuk och färsen stekt och smulig. Ta upp färsblandningen med en hålslev och låt den rinna av.
- Gör äggstanningen. Blanda ägg, mjölk, 1 dl ost, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt köttfärsblandningen till äggstanningen. Häll fyllningen i pajskalet.
- Grädda 20-25 minuter tills den är fast. Strö över resten av osten och grädda ytterligare 1-2 minuter tills all ost har smält. Servera pajen genast, gärna tillsammans med en grönsallad.
- Man kan tillsätta ½ dl knaprigt, smulat bacon till köttfärsblandningen.
Publicerat den
14 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar