Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjon- och köttfärspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härliga smaker från köttfärs, champinjoner och lagrad ost samsas i denna saftiga paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Kavla ut pajdegen och pressa ner den i en pajform som är 23 cm i diameter. Förgrädda cirka 10 minuter tills pajdegen är gyllene eller enligt paketets anvisningar. Sänk värmen till 175 grader.
  2. Stek blandfärs, lök och champinjoner på medelvärme i en stor teflonstekpanna 8-10 minuter tills svampen är mjuk och färsen stekt och smulig. Ta upp färsblandningen med en hålslev och låt den rinna av.
  3. Gör äggstanningen. Blanda ägg, mjölk, 1 dl ost, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt köttfärsblandningen till äggstanningen. Häll fyllningen i pajskalet.
  4. Grädda 20-25 minuter tills den är fast. Strö över resten av osten och grädda ytterligare 1-2 minuter tills all ost har smält. Servera pajen genast, gärna tillsammans med en grönsallad.
  5. Man kan tillsätta ½ dl knaprigt, smulat bacon till köttfärsblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.