Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonpaté med örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en stekpanna tills det börjar fräsa. Lägg i champinjoner, salladslök och vitlök och fräs cirka 15 minuter, rör om då och då, tills svampen är väl brynt och all vätska har ångat av. Lägg blandningen i en skål och låt svalna. Tillsätt persilja, gräslök och dragon.
  2. Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa tills finhackade. Tillsätt olivoljan och mixa tills väl blandat.
  3. Tillsätt svampblandningen till nötmassan och mixa allt till en grov paté. Smaka av med svartpeppar.
  4. Skeda upp patén i en serveringsskål eller fördela den i fyra portionsskålar som rymmer cirka 1 dl. Servera tillsammans med tunna, lätt rostade baguetteskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.