Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonsoppa med bacon

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Underbart god och krämig soppa med bacon och champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa svampen och skär i bitar. Stek lök och svamp i smöret. Strö över vetemjöl och blanda.
  2. Tillsätt crème fraiche, tomatpuré, fond och vatten. Blanda samman, sjud soppan ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt soja. Salta och peppra.
  3. Stek bacontärningarna i torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera soppan med stekta bacontärningar (själv la jag i baconet i soppan), hackad persilja och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • frucaos 15 april 2008

    Trevlig soppa - men jag höll mig inte helt till receptet. Hade inte kalvfond, så jag använde kantarellfond i stället. Och så tillsatte jag en näve torkade trattkantareller också. Tror att jag ska ha den som förrätt någon gång.

  • dizzylizzy 29 juni 2009

    Detta recept är tyvärr på fel plats.Det borde ha varit på förrätt kanske. Med bacon och kalvfond är det ju absolut inte vegetariskt ! Blir säkert jättegott med grönsaksfond och vegetariskt bacon.

  • rambor 3 september 2010

    Verkligt god soppa, ska bli min lunch idag. Den kommer jag att göra flere gånger, jag använder inte mjöl därför river jag lite ost i istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.