- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Underbart god och krämig soppa med bacon och champinjoner.
Instruktioner
- Ansa svampen och skär i bitar. Stek lök och svamp i smöret. Strö över vetemjöl och blanda.
- Tillsätt crème fraiche, tomatpuré, fond och vatten. Blanda samman, sjud soppan ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt soja. Salta och peppra.
- Stek bacontärningarna i torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera soppan med stekta bacontärningar (själv la jag i baconet i soppan), hackad persilja och bröd.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Trevlig soppa - men jag höll mig inte helt till receptet. Hade inte kalvfond, så jag använde kantarellfond i stället. Och så tillsatte jag en näve torkade trattkantareller också. Tror att jag ska ha den som förrätt någon gång.
Detta recept är tyvärr på fel plats.Det borde ha varit på förrätt kanske. Med bacon och kalvfond är det ju absolut inte vegetariskt ! Blir säkert jättegott med grönsaksfond och vegetariskt bacon.
Verkligt god soppa, ska bli min lunch idag. Den kommer jag att göra flere gånger, jag använder inte mjöl därför river jag lite ost i istället.