- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Chana masala-kikärtor på indiskt vid med raita
Instruktioner
- Skala och finhacka ingefäran, löken och vitlöken. Rosta nejlika, krossade lagerblad, korianderfrön och spiskummin i en panna med olja.
- Då kryddorna börjar dofta, slå på lök och ingefära. Slå på mer olja om det blir torrt. Bryn ej löken, låt den bara svettas. Slå på garam masala. Rör om så att kryddorna blir jämt fördelade kring löken.
- Då det börjar dofta starkt och löken liknar en puré, slå på krossade och passerade tomater. Tillsätt gurkmeja. Rör om. Häll i sköljda och avrunna kikärtor. Om grytan känns tjock - tillsätt cirka två deciliter vatten. Låt koka i 15-20 minuter tills kikärtorna blivit mjuka.
- Toppa med hackad chili och färsk koriander.
- Raita:
Pressa limejuice i yoghurten. Salta efter smak. Rör om. Hacka myntan. Skala gurkan och kärna ur med en sked. Hacka i mindre bitar. Rör ner mynta och gurka i yoghurten.
- Servera kikärtorna tillsammans med raita, naanbröd, limepickles och vitt kokt ris.
- Tips:
Använder du torkade kikärtor, blötlägg dem då under natten och låt koka i grytan minst tio minuter extra.
- Garam masala kan ersättas med curry
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, Det här receptet lagade Niklas i SVT för något år sedan och jag provade det då. Ser att du har skrivit av receptet rakt av. Det är verkligen en riktigt god gryta som verkligen rekommenderas!
Låter gott. Men 1 dl färsk ingefära? Ska det inte vara en matsked? Jag törs bara ha en msk tror jag.