Lyxig moussetårta med hallon och jordgubbar.
Instruktioner
- Klä en form eller kastrull med raka kanter med plastfolie. Formen ska rymma ca 2 liter och gärna ha en diameter på ca 15 cm. Ställ savoiardikexen tätt längs kanten, och lägg några kex i botten av formen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa hallonen och jordgubbarna och passera dem genom en sil för att få bort kärnorna. Rör ner citronsaften.
- Blanda ½ dl vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och koka någon minut. Dra kastrullen från plattan. Skaka vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i sockerlagen. Låt svalna några minuter.
- Blanda ner lite av de passerade bären i sockerlagen och rör sedan ner sockerlagen i bären. Vispa grädden fluffig och fast men inte för hårt. Rör ner lite av grädden i bärpurén och vänd därefter ner bärpurén i resten av grädden.
- Häll moussen i formen och låt stelna i kylen minst 6 timmar. Du kan även förbereda tårtan i god tid och frysa in den.
- Vänd sedan upp tårtan på ett fat, avlägsna plastfolien och låt tina. Dekorera med färska bär.
Publicerat den
28 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar