Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Charlotte aux fruits rouges

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Lyxig moussetårta med hallon och jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en form eller kastrull med raka kanter med plastfolie. Formen ska rymma ca 2 liter och gärna ha en diameter på ca 15 cm. Ställ savoiardikexen tätt längs kanten, och lägg några kex i botten av formen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa hallonen och jordgubbarna och passera dem genom en sil för att få bort kärnorna. Rör ner citronsaften.
  3. Blanda ½ dl vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och koka någon minut. Dra kastrullen från plattan. Skaka vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i sockerlagen. Låt svalna några minuter.
  4. Blanda ner lite av de passerade bären i sockerlagen och rör sedan ner sockerlagen i bären. Vispa grädden fluffig och fast men inte för hårt. Rör ner lite av grädden i bärpurén och vänd därefter ner bärpurén i resten av grädden.
  5. Häll moussen i formen och låt stelna i kylen minst 6 timmar. Du kan även förbereda tårtan i god tid och frysa in den.
  6. Vänd sedan upp tårtan på ett fat, avlägsna plastfolien och låt tina. Dekorera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.