Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chartjo -Rysk kycklingsoppa med valnötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här soppan med sin intressanta blandning av ingredienser och smaker är unik för Georgien men serveras även i delar av Ryssland.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg kycklingbitar, vatten och salt i en stor kastrull och låt koka upp på hög värme. Skumma väl. Sänk värmen och sjud under lock i 45 minuter. Hacka löken fint. Skala, kärna ur och hacka tomaterna fint. Ta upp kycklingen och ta bort skinn och ben. Strimla köttet och lägg tillbaks det i grytan tillsammans med lök och tomater. Sjud under lock i 20 minuter. Stöt valnötterna i en mortel till en pasta tillsammans med vitlöken. Tillsätt kanel, svartpeppar, kryddpeppar och mortla till en jämn pasta. Rör ner pastan i soppan tillsammans med lagerbladet, korianderkvistar och salt efter smak och sjud i 10 minuter. Servera med ett grovt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vet_ej 30 mars 2013

    det där är faktiskt recept på chakhokhbili och inte khartjo :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.