Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chatjapuri - Ostpiroger

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Fantastiskt gott och lättgjort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull, häll i mjölk och vatten att ljummas och dra kastrullen av plattan. Smula ner jäst en en bakskål, häll på den ljumma vätskan (inte över 37C) och rör i salt. Låt stå en stund tills det bildads små bubblor på ytan.
  2. Rör i vispat ägg. Blanda i mjölet, lite i taget, och rör till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 gr.
  4. Knåda igenom degen, dela den i mindre bitar och trilla till bullar. Kavla ut dem till cirklar (om du gör kanotformade piroger, som nyps ihop på ovansidan) eller skär cirklarna till fyrkanter, om du vill lägga fyllning i mitten och nypa till de fyra hörnen runtom fyllningen. Lägg på fyllning, forma pirogerna och lägg dem att jäsa på bakplåtspapper på plåten 15 minuter. Pensla med vispat ägg och grädda mitt i ugnen cirka 20-25 minuter tills de är gyllengula.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.