Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheddarpaj med prinskorv och julsenap

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Att lyckas med det goda julbordet är inte svårt. Varför inte börja med den juligaste pajen som innehåller cheddarost, prinskorv och senap till julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Mixa ihop smör, vetemjöl och grahamsmjöl i en matberedare. Tillsätt kesellan och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter och ställ kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10-12 min.
  2. Fyllning: Skär korven i slantar. Skala och skär löken i klyftor. Stek löken i smör i en stekpanna tills den mjuknat. Ta upp löken på ett fat. Stek korven i stekpannan 2-3 min. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, senap, rosmarin, salt och peppar. Fördela korv, hälften av löken och ost i pajskalet. Häll på smeten och grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt svalna något före servering. Garnera med resten av lökklyftorna och rosmarin.
  3. .

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dag6 4 mars 2013

    Dett var en god paj lätt att göra. Den kommer vi att göra flera gånger Tack för reseptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.