- Serverar: 8 portioner
- Tid: 5 timmar 40 minuter
Skriv ut
Denna är god som förätt eller på buffébord.
Instruktioner
- Finfördela och smula kavringen i matberedare. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
- Häll blandningen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och platta till "degen". Låt den stå i kyl, minst 15 minuter.
- Låt gelatinbladen få ligga i kallt vatten minst 20 minuter.
- Skär laxen i små bitar, skala och finhacka löken.
- Vispa grädden i en rymlig bunke. Rör i kesella och crème fraiche, lax och lök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Krama ur gelatinet, smält på svag värme och blanda ner i laxfyllningen.
Häll den i formenoch ställ i kyl för att stelna, minst 5 timmar.
- Bred över rommen och ta bort kanten på formen.
- Garnera med cirton och dill.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
32 dl crème fraiche? Det lät mycket