Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norsk cheesecake

 
Skriv ut

Jättegod cheesecake med dekorativ jordgubbsgelé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret och blanda i krossade digestive kex. Bred ut smeten i en ringform. (Kakan är också god med en vanlig mandelbotten - ger en fylligare smak)
  2. Gör citrongelé, men med enbart 2 dl vatten. Vispa grädden. Blanda i crème fraiche, vaniljsocker, florsocker och Phildalephia ost. Blanda i citrongelé.
  3. Häll smeten över botten och ställ den i frysen. Gör jordgubbsgelé med 4 dl vatten. Låt gelén kylas ner innan du häller den över den frysta kakan.
  4. Tål att frysas

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.