Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit choklad cheesecake med blåbär och hallon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Cheese-cake med mörk choklad i botten och vit choklad i fyllningen serveras med hallon och blåbär på toppen. Mums!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader
  2. Mixa kex och cho­klad i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kex- och chokladsmulorna. Kläm gärna fast ett bakplåtpapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, ca 5 minuter. Mixa vit choklad i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt ost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, citronskal och vaniljsocker. Blanda samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, ca 40 minuter, tills fyllningen har stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Ställ tillbaka den i kylen. Garnera med blåbär, hallon och citronmeliss vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.