En fräsch tårta med smak av citrus och hjortron.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Riv citrusfrukten så att du får 1 tsk skal. Pressa ur saften så du får 1/2 dl apelsinsaft eller 1/3 dl citronsaft.
- Stöt kexen så att du får 2 dl smulor. Blanda smulorna med råsockret, som ger en nougatliknande smak och inte smälter. Blanda samman med fettet och tryck ut smulmassan i en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter.
- Mät upp kesellan, gräddfilen, citrusraspet, sockret och fruktsaften. Smält gelatinet på svag värme och blanda lösningen med det övriga.
- Bred fyllningen ovanpå smulbotten. Täck formen med plastfolie och ställ in i kylen ett par timmar eller till nästa dag.
- Ta loss botten ur formen och lägg på serveringsfat. Bred sylten över cheesecaken och servera.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar