Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake utan ugn

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En fräsch tårta med smak av citrus och hjortron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Riv citrusfrukten så att du får 1 tsk skal. Pressa ur saften så du får 1/2 dl apelsinsaft eller 1/3 dl citronsaft.
  2. Stöt kexen så att du får 2 dl smulor. Blanda smulorna med råsockret, som ger en nougatliknande smak och inte smälter. Blanda samman med fettet och tryck ut smulmassan i en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter.
  3. Mät upp kesellan, gräddfilen, citrusraspet, sockret och fruktsaften. Smält gelatinet på svag värme och blanda lösningen med det övriga.
  4. Bred fyllningen ovanpå smulbotten. Täck formen med plastfolie och ställ in i kylen ett par timmar eller till nästa dag.
  5. Ta loss botten ur formen och lägg på serveringsfat. Bred sylten över cheesecaken och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.