Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med kaffe och choklad

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Man kan också kalla den för Moccacheescake. Men god är den!

Ingredienser

Instruktioner

1. Krossa kexen, gärna i matberedaren. Blanda smulorna med fett och farin. Kläm ut degen i en form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ den kallt. 2. Smält chokladen över vattenbad, i mikron eller i 100° varm ugn. Blanda ner kaffet. Rör osten med socker och blanda ner chokladkaffet. 3. Tillsätt äggen ett i taget och till sist den vispade grädde. Blanda väl och häll smeten i formen. Ställ kakan kallt ett par timmar, gärna över natten. 4. Smält lite choklad och ringla den över tårtan. Garnera med chokladbitar eller -löv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.