- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Cheesecake med lax smakar lyxigt av sommar
Instruktioner
- Smula brödet i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Tryck ut smulorna i formen och ställ kallt.
- Strimla laxen. Blanda lax, hälften av romkornen, gräddfil, créme fraiche, tomatpuré och senap. Smaka av med kryddor.
- Lägg gelatinbladeni kallt vatten 5 min. Krama ur bladen och smält med citronsaften i kastrull på svag värme. Blanda ner lösningen i laxsmeten.
- Häll smeten i pajskalet. Ställ tårtan att stelna i kylen några tim. Garnera tårtan.
Publicerat den
4 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Rökt lax kan i Finland betyda kallrökt eller varmrökt. Jag ansåg att kallrökt verkade vara mera lämpligt, och det blev jättegott. Vi kan inte köpa stenbitsrom här så jag köpte 150 g kanadensisk sikrom, och den fungerade utmärkt den också. Vår maltlimpa från skärgården tror jag är rätt lik kavring, så det är en lämplig ersättare i den östra rikshalvan. Alla gäster runt farsdagsbrunchbordet prisade denna tårta och det blev inte en smula kvar då alla tagit till. Vi var 6 personer.