Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med hallon/blåbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En lättlagad och riktigt god cheesecake som garanterat kommer imponera på gästerna. Går att kombinera glasyren efter känsla, men just i detta recept valde jag att ha hallon och blåbär. Men passionsfrukt, citrus, etc. går lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att finfördela kexen i en mortel, matberedare eller för hand i en bunke. Blanda sedan ner smöret med kexsmulorna så att du får en deg. Tryck sedan ner smuldegen i botten på en form. Ställ in i kylen.
  2. Lägg gelatinet till fyllningen i en skål med vatten i ca 5 minuter. Dela upp äggen i gulor och vitor. Blanda sedan gulorna, Philadelphiaosten, créme fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna i en separat bunke till ett hårt skum och rör sedan ner dem i smeten.
  3. Värm vattnet i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll sedan ner det i smeten under omrörning. Häll blandningen i formen, täck över och ställ in i kylen minst 1 timme.
  4. Glasyren: (förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme) Lägg gelatinbladet till glasyren i en skål med vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Rör sedan ner ca 2 dl frysta bär och låt dem smälta, samt mosa dem med en gaffel. Ta därefter fram en sil och en skål, häll röran i silen så att du endast får saft i skålen. Lägg därefter i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Blanda väl och låt svalna.
  5. Ta fram formen och bred ut glasyren jämnt. Täck över och låt den sedan stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme, jag brukar dock låta den stå ett par timmar eller över natten. Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evalena69 17 april 2017

    Jättegod som en riktig liten kondisbit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.