Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med lemon curd

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Frisk härlig smak i denna cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kakorna till smulor i matberedare. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna. Ta fram en kakform, ca 24 cm och med löstagbar kant.
  2. Tryck ut blandningen i formen, inte bara i botten utan även upp mot kanterna. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  4. Vispa grädden och blanda den med kesella. Smaksätt med florsocker och lemon curd.
  5. Tag upp gelatinbladen och smält i lite vatten på svag värme. Häll ner gelatinet i en stråle i gräddblandningen och rör under tiden.
  6. Smält chokladen i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Tillsätt chokladen i gräddblandningen och rör om väl.
  7. Bred ut smeten i kakformen. Ställ formen kallt i minst 3 timmar så fyllningen stelnar.
  8. Ringla lemon curd över kakan vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.