Frisk härlig smak i denna cheesecake.
Instruktioner
- Krossa kakorna till smulor i matberedare.
Smält smöret och rör ner i kaksmulorna.
Ta fram en kakform, ca 24 cm och med löstagbar kant.
- Tryck ut blandningen i formen, inte bara i botten utan även upp mot kanterna.
Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Vispa grädden och blanda den med kesella.
Smaksätt med florsocker och lemon curd.
- Tag upp gelatinbladen och smält i lite vatten på svag värme. Häll ner gelatinet i en stråle i gräddblandningen och rör under tiden.
- Smält chokladen i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Tillsätt chokladen i gräddblandningen och rör om väl.
- Bred ut smeten i kakformen. Ställ formen kallt i minst 3 timmar så fyllningen stelnar.
- Ringla lemon curd över kakan vid serveringen.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar