Den godaste cheesecake jag ätit på länge. Härlig med en klick vaniljglass till. Ska inte bakas i ugn.
Instruktioner
- Blanda digestivekex, smör och en matsked (15 ml) Nutella i en matberedare/mixer. Tillsätt 25 g (3 msk) hasselnötter och mixa tills du har en sandliknande blandning.
Tryck ut blandningen i en springform (23 cm) med hjälp av händerna eller baksidan av en sked. Ställ i kylen.
- Vispa cream cheese och florsocker mjukt. Tillsätt därefter Nutella. Rör tills allt är blandat.
- Ta ut springformen ur kylskåpet och bred ut nutellablandningen ovanpå. Strö över de resterande hackade hasselnötterna. Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten. Servera kylskåpskall för bästa resultat.
- ROSTA NÖTTER:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta hasselnötter i en liten långpanna i ugnen 10-15 minuter.
Avlägsna så mycket skal som möjligt genom att gnida nötterna med en kökshandduk. Låt svalna och hacka dem sedan grovt.
Publicerat den
25 oktober 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gick åt som smör! Fantastisk! Tack!