Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk cheesecake med passionsfrukt

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En frusen cheesecaketårta, härligt krämig och med skön syrlighet från passionsfrukt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa eller krossa skorporna till smulor. Krossa dem inte för fint, det får gärna vara litet grova bitar kvar. Strö ut hälften av smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till fast, vitt skum. Vispa därefter äggulorna och sockret ljust och pösigt. Vänd ned osten litet i taget och rör smeten slät. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vänd ned dem i ostsmeten. Vispa grädden och vänd ned den i ostsmeten.
  3. Dela passionsfrukterna och skrapa ned innehållet i en mixer. Mixa tills kärnorna krossas till små svarta prickar. Vänd ned i smeten.
  4. Blanda sist ned äggvitorna med lätta och luftiga tag till en slät smet. Bred ut smeten jämnt över smulorna i formen. Strö över de sparade smulorna. Frys tårtan ca 5 timmar, över natten eller längre.
  5. Ta fram tårtan en stund innan den ska serveras så att den blir tempererad. Garnera gärna med köttet från några urgröpta passionsfrukter och ev några halverade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.