En ljuvligt god cheesecake.
Två av de godaste frukterna i en paj, kan det bli bättre :)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smör i en liten kastrull. Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda smöret.
- Lägg smulblandningen i en pajform med löstagbar botten och pressa ut den med handen, så att den bildar en tunn botten.
- Grädda botten i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175°.
- Kör osten i en mixer och blanda ner gräddfil, ägg, socker, citronskal och maizenamjöl.
- Häll blandningen över den förgräddade botten.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
- Lägg ev. lite folie på toppen av formen om kakan börjar få färg. Låt kakan svalna.
- Blanda crème fraiche med siktat florsocker och vaniljsocker. Bred blandningen på kakan. Grädda i 175° 5-10 minuter.
- Blanda hallon och passionsfrukt och rör det till en massa. Sila frukten i en finmaskig sil.
- Bred ett lager rårörd frukt på den färdiga cheesecaken.
Publicerat den
11 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar