Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake - Hallon/Passion

 
Skriv ut

En ljuvligt god cheesecake. Två av de godaste frukterna i en paj, kan det bli bättre :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smör i en liten kastrull. Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda smöret.
  3. Lägg smulblandningen i en pajform med löstagbar botten och pressa ut den med handen, så att den bildar en tunn botten.
  4. Grädda botten i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175°.
  5. Kör osten i en mixer och blanda ner gräddfil, ägg, socker, citronskal och maizenamjöl.
  6. Häll blandningen över den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  7. Lägg ev. lite folie på toppen av formen om kakan börjar få färg. Låt kakan svalna.
  8. Blanda crème fraiche med siktat florsocker och vaniljsocker. Bred blandningen på kakan. Grädda i 175° 5-10 minuter.
  9. Blanda hallon och passionsfrukt och rör det till en massa. Sila frukten i en finmaskig sil.
  10. Bred ett lager rårörd frukt på den färdiga cheesecaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.