Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med apelsin & pepparkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En julig dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i vitor och gulor, vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden. Vispa gulorna med socker ljust och fluffigt. Vispa ner Philadelfiaosten och finrivet skal av apelsinen i äggvispet. Vänd försiktigt ner först grädden och därefter äggvitorna i blandningen. Klä insidan av en form (ca 1½ liter) med plastfolie. Häll smeten i formen. Mixa pepparkakorna och fördela smulet (spara lite) över formen.
  2. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta ut ca 15 minuter före servering. Stjälp upp formen på ett fat och dra bort plastfolien. Garnera med pepparkakssmul och finrivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.