Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med Baileys

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Underbart god. Unna dig detta !

Ingredienser

Instruktioner

1. Mixa havreflarnen med det smälta smöret. Tryck ner i en 24 diameters kakform. 2. Blötlägg gelantinet i rikligt med vatten. 3. Vispa philadephiaosten med mascarponen och Bailey’s. 4. Vispa ägg och socker pösigt. 5. Smält 3 gelatinblad med 3 msk av philadelfiablandningen. Vänd ner grädden och äggvispet i resten av philadelfiablandningen. Avsluta med att blanda i det smälta gelatinet. 6. Häll upp i formen och ställ kallt i 4-5 timmar. 7. Smält de 2 sista gelatinbladen med kaffet och sockerbitarna. Låt svalna och häll över kakan när gelén börjar bli lite seg. 8. Skär upp kakan med vass kniv som doppats i varmt vatten eller värmts över gaslåga så får du riktigt fina snitt. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.