Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En mycket lättbakad cheesecake! Den tar förvisso 50 min i ugnen men är lätt att röra ihop och mycket god. Hallonen ovanpå kan bytas ut mot andra bär, och vinbärsgelén som används vid garneringen kan helt uteslutas eller bytas ut mot annan gelé eller marmelad. Används hallon ger dock svartvinbärsgelé dem en mycket fin färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kexen (jag brukar stöta dem två och två i en mortel) och blanda dem med smält smör och socker. Bred ut massan i botten på en form med löstagbar kant. Grädda i 150 grader ca 10 min.
  2. Blanda ost, socker, vaniljsocker, ägg och maizena (rör snabbt ihop med en elvisp) och bred över smulbottnen. Ställ in i 150 grader ca 50 minuter tills fyllningen stelnar. Den får gärna vara lite lös i mitten, den stelnar senare i kylskåpet där den ska stå över natten.
  3. Garnera med färska eller frysta hallon och bred över 4 msk smält vinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Born61 22 juni 2012

    Cheesecake är alltid gott. Denna var nästan ännu godare :-) Naturligtvis en 5 poängare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.