Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Succédessert somvilar tryggt förberedd i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina hallonen till cheesecaken. Mosa dem med en gaffel tillsammans med 2 msk socker. Krossa kakorna grovt. Vispa grädden med vaniljsockret fast. Vispa 2 dl socker och ägg pösigt i en annan bunke.
  2. Vispa ner färskost, citronskal, citronjuice i äggvispet. Vänd försiktigt ner grädden och de mosade hallonen. Häll smeten i en form ca 24 cm i diameter, klädd med plastfolie. Lägg kaksmulorna överst. Ställ i frysen minst 6 timmar.
  3. Tina hallonen till ingefärshallonen. Riv/hacka ingefäran fint. Blanda hallonen försiktigt med ingefäran. Ställ i kylen.
  4. Ta fram cheesecaken ca 45 minuter före servering. Lägg upp på ett fat. Toppa med ingefärshallonen och citronmeliss precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.