Ljuvlig cheesecake med färskostfyllning i mitten och söta och saftiga körsbär på toppen.
Instruktioner
- Mixa eller smula digestivekexen och tillsätt det smälta smöret, blanda väl. Pressa ner smulorna i en springform, ca 23 cm i diameter. Kyl i 30 minuter. Bred sylten på pajbottnen.
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop färskosten och strösockret i en stor skål tills luftigt och väl blandat. Vispa ner äggen och bittermandelextraktet till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Grädda 45-50 minuter tills kakan är fast längs kanten men fortfarande mjuk i mitten. Stäng av ugnen och lämna cheesecaken i ugnen med luckan på glänt cirka en timma.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Kyl fram tills den ska serveras. Kärna ur körsbären. Smält vinbärsgelén i en kastrull och tillsätt körsbären. Låt svalna lätt. Häll bären över den kalla cheesecaken och kyl ytterligare cirka 30 minuter tills gelén har stelnat.
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar