Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med körsbär och röd vinbärsgelé

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ljuvlig cheesecake med färskostfyllning i mitten och söta och saftiga körsbär på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa eller smula digestivekexen och tillsätt det smälta smöret, blanda väl. Pressa ner smulorna i en springform, ca 23 cm i diameter. Kyl i 30 minuter. Bred sylten på pajbottnen.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop färskosten och strösockret i en stor skål tills luftigt och väl blandat. Vispa ner äggen och bittermandelextraktet till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen. Grädda 45-50 minuter tills kakan är fast längs kanten men fortfarande mjuk i mitten. Stäng av ugnen och lämna cheesecaken i ugnen med luckan på glänt cirka en timma.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Kyl fram tills den ska serveras. Kärna ur körsbären. Smält vinbärsgelén i en kastrull och tillsätt körsbären. Låt svalna lätt. Häll bären över den kalla cheesecaken och kyl ytterligare cirka 30 minuter tills gelén har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.