Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med nötmarängbotten

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Gjorde den här tårtan på ett kalas. Eftersom en av gästerna var glutenallergiker skippade jag digestivekexen och gjorde en nötmarängbotten istället. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills smeten är fast. Vänd ner nötter och choklad. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant och grädda i 175 grader 35-40 minuter. Låt kallna.
  2. Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsocker. Blanda i philadelphiaosten. Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra. Vispa äggvitorna till hårt skum i en egen bunke och rör ihop med det andra. Häll smeten över marängbottnen och ställ i frysen 7-8 timmar. Tag ut 15-30 minuter i rumstemperatur före servering. Garnera med choklad och rosa marsipanros.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.