Gjorde den här tårtan på ett kalas. Eftersom en av gästerna var glutenallergiker skippade jag digestivekexen och gjorde en nötmarängbotten istället. Mums!
Instruktioner
- Botten: Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills smeten är fast. Vänd ner nötter och choklad. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant och grädda i 175 grader 35-40 minuter. Låt kallna.
- Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsocker. Blanda i philadelphiaosten. Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en egen bunke och rör ihop med det andra. Häll smeten över marängbottnen och ställ i frysen 7-8 timmar. Tag ut 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.
Garnera med choklad och rosa marsipanros.
Publicerat den
25 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar