- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Cheesecaken har botten av pepparkakor och en fyllning med smak av kanel, ingefära och kryddnejlika.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Kör pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs. Rör ihop Philadelphiaost och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 minuter eller tills kakan har stelnat något. Lägg försiktigt ut 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda i ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
- Glasyr:
Blanda Philadelphiaost och florsocker till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor
Publicerat den
11 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar