Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med pepparkakor.

 
Skriv ut

Lättgjord advent/jul kaka som även kan göras glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna. Tryck ut i en smord form med löstagbar botten/kant. Grädda i ugnen 8-10 minuter.
  2. Smält den vita chokladen och grovhacka den mörka. Blanda ost, kesella och socker. Tillsätt sedan den vita chokladen långsamt under omrörning. Blanda ner den mörka chokladen.
  3. Fyll formen med fyllningen och ställ den svalt alternativt i frysen och ta ut den ca 1½ timme/i god tid innan serveringen.
  4. (Botten vill gärna fastna så smörj formen noga)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.