Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med pesto och tomater

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En färgsprakande vegetarisk cheesecake! Om inte alla gäster är vegetarianer serverar du med fördel skinka, salami eller lax till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Botten: Krossa kexen, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
  3. Fyllning: Vispa ihop kesella och ägg. Hacka tomaterna och blanda i kesellan tillsammans med riven ost, pesto, salt och peppar. Häll fyllningen i formen.
  4. Grädda cheesecaken i 30 minuter. Låt svalna lite innan den garneras eller låt den kallna helt.
  5. Vid servering: Garnera med delade tomater, oliver, basilika och pinjenötter. Servera eventuellt med skinka, salami eller lax.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.