Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med rabarberkompott toppad med mandelbiskvier

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Förbered den gärna, den behöver minst 4 timmar i kyl för att stelna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med rabarberkompotten. Skölj och skär rabarbern i små bitar, är den späd behöver den inte skalas. Blanda rabarbern med socker och smält den på svag värme. Höj värmen och koka till en tjock kompott, det tar ca 10 minuter. Låt kallna.
  2. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ kallt och gör fyllningen under tiden.
  3. Blötlägg gelatinbladen i några minuter i kallt vatten.
  4. Rör färskosten med socker och vaniljsocker, tillsätt rabarberkompotten och den vispade grädden. Rör så allt är väl blandat.
  5. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med den pressade citronsaften, gärna i mikron på högsta effekt i 10 sekunder. Rör så det är väl blandat och även svalnar något.
  6. Vispa ner gelatinet i fyllningen, gärna med elvisp.
  7. Häll fyllningen i formen och ställ den kallt i minst 4 timmar, gärna längre.
  8. Strö över krossade mandelbiskvier och lossa kanten. Servera.
  9. Det smakar gudomligt med skivade färska jordgubbar över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.