Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med smak av västerbotten

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

En lite annorlunda cheescake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smält smör och bröd i en matberedare, mixa. Klä en brödform med plastfilm. Tryck ut brödmixet i botten till en halv cm tjocklek.
  2. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Koka grädde i en kastrull. Dra åt sidan och riv ner ost. Rör om så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar krama ur vattnet ur gelatinet. Lägg ner det i gräddblandningen. Rör om och häll blandningen över brödmixet.
  3. Ställ in i kylskåp i 3 timmar.
  4. Skala rödlök. Finhacka den och gräslöken. Lyft upp cheesecaken ur formen. Toppa med den hackade löken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.