Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med valnötter och apelsin

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smaskig cheesecake, perfekt att göra dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka valnötter och choklad. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget mot slutet. Blanda försiktigt ner de hackade nötterna, chokladen och potatismjölet. Bre ut smeten i en smord och mjölad form, 26 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Låt kakan svalna och gör under tiden fyllningen.
  2. Blanda ost, grädde, socker, vanillin socker och apelsinskal till en smidig kräm. Rör ned äggulorna, en i taget tills allt är välblandat. Bre ut smeten på nötbotten och grädda i 175 grader ca 30 minuter, tills ostkrämen har stelnat. Låt svalna.
  3. Smällt blockchoklad i en plastpåse i hett vatten. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla chokladen över. Garnera med valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.