Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakebrownies

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa lyxiga brownies bör bakas med kvalitetschoklad. De är mäktiga, saftiga och supergoda. En ljuvlig kombination av brownies och cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, ca 20x30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra fyllningen. Blanda de båda ostsorterna. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg, grädde och mjöl. Rör tills alla klumpar är borta, men vispa inte smeten.
  3. Gör bottnen. Lägg den hackade chokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull och låt smälta på svag värme. Låt svalna något. Vispa samman ägg, strösocker och vaniljsocker. Vispa inte för länge.
  4. Rör ner den smälta chokladblandningen i sockersmeten. Vänd sedan ner mjöl och salt.
  5. Häll chokladsmeten i formen. Häll sedan ner fyllningen och skapa ett ojämnt mönster med en gaffel. Blanda inte smeterna för mycket.
  6. Grädda kakan ca 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den ur ugnen. Låt kakan bli rumstempererad innan du skär den i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.