Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakebrownies

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Väldigt mäktig och sjukt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla lätt en 23 cm i diameter stor rund form. Smält smör och choklad i en kastrull över låg värme under omrörning tills allt är slätt.
  2. Ta bort från värmen och vispa ner sockret. Tillsätt ägg och mjölk, vispa ordentligt. Tillsätt mjöl, rör om tills det precis blandats.
  3. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda i 25 minuter. Ta ut kakan och sänk värmen till 150 grader.
  4. Gör toppingen genom att vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker i en skål tills allt blandats väl. Rör ner yoghurten och häll sedan toppingen över kakan i formen.
  5. Grädda i ytterligare 45-55 minuter, eller tills kakan knappt har stelnat.
  6. Lossa kakan längs formens kanter med en kniv. Låt svalna något innan den tas upp ur formen.
  7. Förvara i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten innan du skär den i bitar. Ringla smält choklad över och servera choklad doppade jordgubbar till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lisajansson 5 april 2011

    blir chokladdelen kladdig/saftig eller mer åt det torra hållet?

  • evveliiiinaa 6 april 2011

    Den blir inte åt det torra hållet iaf men jag vet inte hur jag ska förklara hur den blir heller :) Vi kan säga att den är både mjuk saftig och lite kladdig :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.