Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakeinspirerad limekladdkaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jag använde skalet och saften från två lime och den blev lite för syrlig, så jag rekommenderar att bara använda saften från en lime (men gärna skalet från två).

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Ta undan en liten sked av smöret för att smörja ugnsformen. Smörj ugnsformen, krossa digistivekexen och bröa formen med dem. Lämna ett lager krossade digistive i botten. Smält resten av smöret. Ställ det för att svalna. Tvätta limen och riv skalet på båda. Pressa saften (du kommer troligen inte behöva all limesaft, beroende på hur syrlig kaka du vill ha). Vispa ägg och socker pösigt i en separat bunke. Blanda i vaniljsockret, limeskalet, limesaften och smöret i ägg- och sockerblandningen. Rör runt med sked (undvik att fortsätt vispa hårt). Tillsät sedan mjölet och rör in det försiktigt. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.