De här friska kakorna är ett synnerligen läckert sätt att ta tillvara på trädgårdslandets och bärskogens röda skatter. Välj efter smak och tillgång.
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt svalna.
- Krossa kexen i en mortel eller i matberedare. Tillsätt florsockret.
- Blanda matfettet med kexsmulorna. Arbeta snabbt ihop allt till en massa. Tryck ut kexmassan i en liten långpanna, ca 20x30 cm.
- Gör fyllningen. Låt gelatinbladen ligga i rikligt med kallt vatten cirka 10 minuter. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme eller i mikron. Låt svalna något.
- Rör färskosten smidig med gräddfilen. Tillsätt florsocker och smaka av med vaniljsocker.
- Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning. Fördela ostblandningen över kexbottnen. Strö över vinbär, jordgubbar i bitar, hallon eller smultron.
- Låt kakan stå kallt cirka 2 timmar. Skär sedan i 15 rutor och servera.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar