Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakerutor med bär

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

De här friska kakorna är ett synnerligen läckert sätt att ta tillvara på trädgårdslandets och bärskogens röda skatter. Välj efter smak och tillgång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt svalna.
  2. Krossa kexen i en mortel eller i matberedare. Tillsätt florsockret.
  3. Blanda matfettet med kexsmulorna. Arbeta snabbt ihop allt till en massa. Tryck ut kexmassan i en liten långpanna, ca 20x30 cm.
  4. Gör fyllningen. Låt gelatinbladen ligga i rikligt med kallt vatten cirka 10 minuter. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme eller i mikron. Låt svalna något.
  5. Rör färskosten smidig med gräddfilen. Tillsätt florsocker och smaka av med vaniljsocker.
  6. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning. Fördela ostblandningen över kexbottnen. Strö över vinbär, jordgubbar i bitar, hallon eller smultron.
  7. Låt kakan stå kallt cirka 2 timmar. Skär sedan i 15 rutor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.