Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecaketårta, fryst

 
Skriv ut

Tårtan kan frysas i färdigt skick, det gör den suverän till fester, när man inte riktigt vet hur många som kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med lös botten, 24 cm i diameter.
  2. Mixa digestivekex, kanel och smält smör småsmuligt och tryck ut smulorna i botten på formen. Grädda bottnen 6-7 minuter och låt den sedan kallna helt.
  3. Dela äggen, vispa vitorna (torr, ren visp i torr, ren skål) till fast skum med saltet.
  4. Flytta vispen till en skål med äggulor och socker och vispa det pösigt. Vispa därefter ner även vaniljsocker och ost häri.
  5. Flytta slutligen vispen till en skål med grädden och vispa den till fast skum.
  6. Vänd samman innehållet i de tre skålarna och häll den luftiga massan i formen.
  7. Stöt eller mixa ett eller två kex med kanel och strö smulorna över tårtan. Frys tårtan 2-3 timmar och garnera inför serveringen med skivad kiwi. Tårtan blir god om den får mjukna en kvart innan den serveras, men den går att skära tagen direkt ur frysen.
  8. Skulle tårtan bli stående framme ett bra tag, så håller den faktiskt formen även om den tinar helt - men man kan ju också sätta in den i frysen på nytt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.