Tårtan kan frysas i färdigt skick, det gör den suverän till fester, när man inte riktigt vet hur många som kommer.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med lös botten, 24 cm i diameter.
- Mixa digestivekex, kanel och smält smör småsmuligt och tryck ut smulorna i botten på formen. Grädda bottnen 6-7 minuter och låt den sedan kallna helt.
- Dela äggen, vispa vitorna (torr, ren visp i torr, ren skål) till fast
skum med saltet.
- Flytta vispen till en skål med äggulor och socker och vispa det pösigt. Vispa därefter ner även vaniljsocker och ost häri.
- Flytta slutligen vispen till en skål med grädden och vispa den till fast skum.
- Vänd samman innehållet i de tre skålarna och häll den luftiga massan i formen.
- Stöt eller mixa ett eller två kex med kanel och strö smulorna över tårtan. Frys tårtan 2-3 timmar och garnera inför serveringen med skivad kiwi. Tårtan blir god om den får mjukna en kvart innan den serveras, men den går att skära tagen direkt ur frysen.
- Skulle tårtan bli stående framme ett bra tag, så håller den faktiskt formen även om den tinar helt - men man kan ju också sätta in den i frysen på nytt!
Publicerat den
9 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar