- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Syrligheten i rabarberna, sötman i det mesta och fylligheten i osten och grädden gör den här tårtan till något extra. Byt ut jordgubbar mot hallon eller blåbär om du tycker det passar bättre.
Instruktioner
- Koka rabarbern med socker och ev. lite rödvin till en mjuk kompott. Låt kallna.
Laga till vaniljkrämen och blanda ned i rabarberkompotten.
- Rensa och mixa jordgubbarna slätt. Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner jordgubbarna.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält dem försiktigt i kastrull. Rör ner gelatinet i jordgubbssmeten.
- Bred rabarberkrämen mellan tårtbottnarna och täck hela tårtan med jordgubbssmeten. Ställ kallt minst ett par timmar.
Garnera tårtan med färska bär precis innan servering.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den till midsommar. En underbar Cheesecaketårta, och väldans lätt att göra :)