Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecaketårta med jordgubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Syrligheten i rabarberna, sötman i det mesta och fylligheten i osten och grädden gör den här tårtan till något extra. Byt ut jordgubbar mot hallon eller blåbär om du tycker det passar bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rabarbern med socker och ev. lite rödvin till en mjuk kompott. Låt kallna. Laga till vaniljkrämen och blanda ned i rabarberkompotten.
  2. Rensa och mixa jordgubbarna slätt. Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner jordgubbarna. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält dem försiktigt i kastrull. Rör ner gelatinet i jordgubbssmeten.
  3. Bred rabarberkrämen mellan tårtbottnarna och täck hela tårtan med jordgubbssmeten. Ställ kallt minst ett par timmar. Garnera tårtan med färska bär precis innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • muppet 7 augusti 2010

    Gjorde den till midsommar. En underbar Cheesecaketårta, och väldans lätt att göra :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.