Salt möter sött i denna ljuvliga cheesecake.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Mixa digestivekexen och pekannötter i en matberedare med kniven monterad. Smält smöret och tillsätt det och kör till en smulig massa.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en kvadratisk bakform med löstagbar botten, ca 23x23 cm. Klipp bort papperet runt ytterkanten. Fördela smulorna i formen och tryck ihop dem. Grädda i ca 10 minuter.
- Mixa créme fraiche med mascarpone och chévre.
Tillsätt honung, majsstärkelse, ägg och peppar. Bred blandningen över kakbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills fyllningen stelnar.
Ta ut kakan och låt den kallna helt.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll glögg, vatten, vit sirap, urkramade gelatinblad, lime- och apelsinsaft i en kastrull. Värm under omrörning tills gelatinet smälter. Låt svalna tills gelén blir lite trögflytande.
- Bred gelén över kakan med en sked. Låt kakan stå kallt i ca 4 timmar, så att gelén stelnar. Ta ut 16 stycken rundlar av cheesecaken med en utstickare/mått som är ca 5 cm i diameter. Garnera med mandarinklyftor och lägg upp på ett serveringsfat.
Publicerat den
25 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar