Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chévrecheesecake med citrusgelé

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Salt möter sött i denna ljuvliga cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa digestivekexen och pekannötter i en matberedare med kniven monterad. Smält smöret och tillsätt det och kör till en smulig massa.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en kvadratisk bakform med löstagbar botten, ca 23x23 cm. Klipp bort papperet runt ytterkanten. Fördela smulorna i formen och tryck ihop dem. Grädda i ca 10 minuter.
  4. Mixa créme fraiche med mascarpone och chévre. Tillsätt honung, majsstärkelse, ägg och peppar. Bred blandningen över kakbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills fyllningen stelnar. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
  5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll glögg, vatten, vit sirap, urkramade gelatinblad, lime- och apelsinsaft i en kastrull. Värm under omrörning tills gelatinet smälter. Låt svalna tills gelén blir lite trögflytande.
  6. Bred gelén över kakan med en sked. Låt kakan stå kallt i ca 4 timmar, så att gelén stelnar. Ta ut 16 stycken rundlar av cheesecaken med en utstickare/mått som är ca 5 cm i diameter. Garnera med mandarinklyftor och lägg upp på ett serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.