Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chevregratinerad kolja med örtgratäng

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den som älskar getost kommer att njuta av varje tugga, jag lovar! Jag brukar hitta på olika rätter med getost, den här var den bästa hittills som jag vill dela med mig av. Kolja och smaksatt crème fraiche är viktigt för den rätta smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med gratängen, den ska stå ca 1 timme i ugnen, 225°C.
  2. Skala och skiva tunt, potatisarna, palsternackan och jordärtskockan. Varva dessa i en gratängform, salta och peppra varje varv. När hälften är varvat bred den ena burken creme fraishe över och fortsätt med resterande tills skivorna är slut.
  3. På det översta lagret tar du halva getosten och skivar den över som ett allra sista lager. Därefter nästa burk med crème fraiche som bres över hela ekipaget. In i ugnen 220 grader ca 1 timme. Crème fraichen kommer att rinna ner genom hela formen och smakerna blandar sig jättefint.
  4. Trippelpanera koljan. Salta och peppra, doppa den sedan i vetemjöl, uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Låt stå och bli lite krispigt till gratängen nästan är klar. (50 minuter)
  5. Stek den panerade koljan i smör, på medelvärme i ca 5 minuter, vänd. Lägg några skivor getost på den varma fisken och stek ca 5 minuter till.
  6. Serveras på en bädd av sallad och drag en tunn strimma flytande honung över den ostbeklädda fisken.
  7. Varje tugga är mycket smakrik. Gott med vitt vin till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.