Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvrekyckling med varm äppelsallad och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Chèvre är en ost som tappar en del av sin kärva smak när den hettas upp, osten kommer då till sin fulla rätt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklinglårfilé och lägg i en ugnsform (ca 15×25 cm). Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fördela chèvreost ovanpå kryddningen och gratinera i ugnen i 25 minuter. Koka ris. Koka upp 1 liter vatten med buljong i en kastrull. Skala och skär majrovor och morötter i stavar. Koka i 3 minuter. Häll av buljongen (spar 2 msk) och lägg grönsakerna åt sidan. Skölj och strimla purjolök. Kärna ur och skär äpple i smala klyftor. Smält smör i en stekpanna och fräs purjolöken och äpplet på medelhög värme i 3 minuter. Blanda 2 msk buljongvatten, timjan, senap, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Tillsätt morötterna, majrovorna, purjon och äpplet. Servera chèvrekycklingen med äppelsalladen och riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.