Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Halvera kycklinglårfilé och lägg i en ugnsform (ca 15×25 cm).
Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Fördela chèvreost ovanpå kryddningen och gratinera i ugnen i 25 minuter.
Koka ris.
Koka upp 1 liter vatten med buljong i en kastrull. Skala och skär majrovor och morötter i stavar.
Koka i 3 minuter. Häll av buljongen (spar 2 msk) och lägg grönsakerna åt sidan.
Skölj och strimla purjolök.
Kärna ur och skär äpple i smala klyftor. Smält smör i en stekpanna och fräs purjolöken och äpplet på medelhög värme i 3 minuter.
Blanda 2 msk buljongvatten, timjan, senap, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Tillsätt morötterna, majrovorna, purjon och äpplet.
Servera chèvrekycklingen med äppelsalladen och riset.